ZMLK-specialist: Ontwikkelen lesprogramma digitale geletterdheid voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen

Job description

Over Bomberbot

Het is onze missie alle jongens en meisjes de mogelijkheid te bieden digitale vaardigheden te ontwikkelen. We leven in een wereld waar technologie niet meer is weg te denken. Het is daarom belangrijk dat kinderen weten hoe technologie werkt en hoe ze hier op een veilige wijze mee om kunnen gaan. Bomberbot maakt volledig uitgewerkte lessen digitale geletterdheid voor groep 1 t/m 8 en ondersteunt leerkrachten bij het verzorgen van deze lessen. Met behulp van ons lesmateriaal en online game hebben al meer dan 160.000 leerlingen Bomberbotlessen gehad van hun leerkracht.


De opdracht
Scholen voor ZMLK (Zeer Moeilijk Lerende Kinderen) zien dat digitalisering haar leerlingen veel te bieden heeft. Maar de school ziet ook dat de leerlingen risico’s lopen door het gebruik van digitale middelen, denk aan seksueel misbruik via sexting, pesten en cyberdiefstal. De leerlingen kunnen de (abstracte) processen in een digitaal netwerk lastiger begrijpen en zijn hierdoor makkelijke slachtoffers voor criminelen of kwaadwillenden. We starten samen met een ZMLK-school een pilot waarin we lesmateriaal zullen ontwikkelen en testen om deze groep jongeren (12-17 jaar) meer zelfredzaam te maken en hen te ondersteunen in een veilig gebruik van digitale middelen op een manier die past bij hun directe belevingswereld.

We zijn op zoek naar een leerkracht/auteur die gespecialiseerd is op het gebied van ZMLK/(V)SO. De opdracht bestaat uit het creatief meedenken over de passende invulling van lessen (in thema’s zoals Whatsapp, Social Media, gamen en veiligheid), het schrijven van lesmateriaal voor leerkrachten en bijbehorende activiteiten voor leerlingen.

Requirements

Jij...

 

  • Bent thuis in (met name) mediawijsheid, en (in mindere mate van belang) ICT-basisvaardigheden of je kunt dit snel oppakken.
  • Bent creatief en kunt meedenken over de invulling van lessen.
  • Hebt al enige ervaring met het schrijven van educatieve teksten.
  • Hebt kennis van de organisatie van ZMLK-scholen, van de gangbare lesmethodes en actuele onderwijsontwikkelingen.
  • Schrijft vanzelfsprekend foutloos Nederlands en weet je schrijfstijl aan te passen aan de doelgroep.
  • Bent minimaal 2-3 dagen beschikbaar per week (het liefst per z.s.m.) in oktober en november.

 

Wat bieden we?

Een gezellige en inspirerende werkomgeving in een pand met vele andere startups in Amsterdam West. Hierdoor hebben we een compleet verzorgde lunch, tafeltennistafels en regelmatig leuke evenementen in onze werkomgeving. Je komt te werken in een klein enthousiast team waarbij iedereen de ruimte krijgt voor eigen inbreng. Je zult nauw samenwerken met andere auteurs en onderwijsspecialisten.


Interesse?
Stuur jouw motivatie en CV (bij voorkeur vóór 11 oktober)