Onderwijsspecialist

Job description

Onderwijsspecialist gezocht

Ben je ervan overtuigd dat scholen een rol hebben om digitale vaardigheden te onderwijzen? En dat de enige duurzame manier om alle kinderen deze vaardigheden bij te brengen is via goed opgeleide en getrainde leerkrachten, en kwalitatief hoogstaand lesmateriaal? Heb je een duidelijke visie hoe scholen invulling kunnen geven aan digitale geletterdheid en kan je deze visie goed onderbouwen? Lees dan verder!


Over Bomberbot

Onze missie is om meisjes en jongens over de hele wereld digitale vaardigheden bij te brengen – onmisbare vaardigheden om je goed te kunnen redden in de wereld waarin we steeds meer afhankelijk worden van technologie. Op de vraag hoe technologie nu precies werkt en hoe je er op een verstandige en veilige manier mee omgaat, weten kinderen helaas te zelden het antwoord. Daar brengen we bij Bomberbot graag verandering in.

Bomberbot helpt leerkrachten bij het verzorgen van programmeerlessen in de klas – ook wanneer zij geen enkele kennis hebben van programmeren. Met behulp van gedetailleerde lesplannen, een online game en onze focus op het ondersteunen en begeleiden van leerkrachten hebben wereldwijd al zo’n 120.000 basisschoolleerlingen programmeerles gekregen van hun eigen leerkracht! Leerkrachten zijn overtuigd van de kracht van Bomberbot. Meer dan 80% van de leerkrachten beveelt Bomberbot aan aan collega's.


Uitdaging: educatieve content m.b.t. digitale geletterdheid

Met ons huidige lespakket ondersteunen wij leerkrachten in het verzorgen van programmeerlessen in groep 5 t/m 8, waarmee leerlingen de basisconcepten van het programmeren leren. Met het besluit van het kabinet om digitale vaardigheden op te nemen in het curriculum staan wij echter voor een aantal mooie uitdagingen omtrent het uitbreiden van ons huidige aanbod. Ten eerste willen we nieuwe lessen ontwikkelen waarin we meer de nadruk leggen op andere digitale vaardigheden, zoals mediawijsheid, ICT-basisvaardigheden en informatievaardigheden. Hiernaast willen we ook kwalitatief hoogstaande lessen ontwikkelen voor de groepen 1 t/m 4, zodat leerlingen gedurende de hele lagere schooltijd kunnen werken aan hun digitale vaardigheden. De grootste uitdaging ligt echter in het ontwikkelen van ons nieuwe product, waarmee leerkrachten een vervolg zullen geven aan de Bomberbotlessen. Met dit nieuwe product zullen leerlingen in projectvorm op collaboratieve en creatieve wijze hun programmeervaardigheden verder ontwikkelen.


Wij geloven in de kracht van samenwerken. Je zal bij het ontwikkelen van de lessen daarom nauw samenwerken met onze leerkrachtenbegeleiders en ons product team. Uiteraard zal je de productontwikkelingen ook testen en valideren in samenwerking met een aantal scholen uit ons netwerk. Gezien de grootte van ons team (11 collega’s) zal je expertise echter ook welkom zijn op andere vlakken.


Startdatum: 1 maart 2018

Requirements

Jij beschikt over:

 • Een onderwijskunde Master;
 • Een duidelijke visie op digitale vaardigheden in het onderwijs;
 • Ervaring met het maken van digitale educatieve content;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden: je kan inhoudelijk sterke content schrijven, van Whitepapers tot lessenplannen;
 • Goede collaboratieve vaardigheden: je werkt graag nauw samen met verscheidene teams om krachten te bundelen;
 • Een open en leergierige houding: je wilt graag aannames toetsen in de praktijk bij leerkrachten en leerlingen i.p.v. iets ontwerpen vanuit de theorie;
 • De pedagogische kennis om begrippen als computational thinking, programmeren, 21st century skills en onderzoekend en ontdekkend leren concreet te maken en de verbanden tussen deze begrippen te leggen;
 • De kennis en ervaring om een workshop te geven voor 200 leerkrachten (bijvoorbeeld op het programmeerplein op de NOT).

Idealiter beschik je ook over:

 • Ervaring voor de klas in het basisonderwijs;
 • Een relevante Phd-graad;
 • Een sterk netwerk binnen het Nederlandse onderwijssysteem gericht op digitale vaardigheden;
 • Goede beheersing van de Engelse taal, waardoor jouw bijdragen ook in andere landen (Finland, Hong Kong, USA) leerkrachten en leerlingen kunnen helpen m.b.t. digitale vaardigheden.

Wij bieden je:

 • Een betekenisvolle full-time functie met de kans om een generatie kinderen digitale vaardigheden voor het leven bij te brengen;
 • Jonge, ambitieuze en gezellige collega’s met passie voor onderwijs en technologie;
 • Een functie in een snelgroeiend bedrijf met veel kansen en mogelijkheden;
 • Vrijheid om eigen aannames te toetsen;
 • Bruisende werkplek in het Houthavengebied te Amsterdam;
 • Een marktconforme vergoeding.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.