Auteur lesprogramma digitale geletterdheid

Job description

Over Bomberbot

Het is onze missie alle jongens en meisjes de mogelijkheid te bieden digitale vaardigheden te ontwikkelen. We leven in een wereld waar technologie niet meer is weg te denken. Het is daarom belangrijk dat kinderen weten hoe technologie werkt en hoe ze hiermee moeten omgaan. Bomberbot maakt volledig uitgewerkte programmeerlessen voor groep 5 t/m 8 en ondersteunt leerkrachten bij het verzorgen van deze lessen. Met behulp van ons lesmateriaal en online game hebben al meer dan 160.000 leerlingen programmeerles gehad van hun leerkracht.

Requirements

De opdracht Omdat digitale geletterdheid wordt opgenomen in het nieuwe curriculum voor het primair onderwijs breiden we ons huidige aanbod uit naar een doorlopende leerlijn voor groep 1 t/m 8. De leerlijn zal gericht zijn op het helpen ontwikkelen van digitale vaardigheden van leerlingen met een focus op mediawijsheid, informatievaardigheden, computational thinking en ICT-basisvaardigheden. We werken nauw samen met leerkrachten, directie, ICT-coördinatoren en andere betrokkenen vanuit het onderwijs om het lesmateriaal aan te laten sluiten bij hun wensen en voorkeuren en volgen de curriculumherziening op de voet. We zijn op zoek naar iemand die kan helpen bij het concretiseren en uitwerken van onze lessen. De opdracht bestaat uit het creatief meedenken over de invulling van lessen, het schrijven van lesmateriaal voor leerkrachten en bijbehorende activiteiten voor leerlingen.

 

Jij...

  • Bent thuis in (een van) de vakgebieden mediawijsheid, informatievaardigheden, ICT-basisvaardigheden en/of computational thinking en bent op de hoogte van de beschrijving hiervan door het SLO.

  • Bent creatief en kunt meedenken over de invulling van lessen.

  • Hebt al enige ervaring met het schrijven van educatieve teksten voor het PO.

  • Hebt kennis van de organisatie van het PO, van de gangbare lesmethodes en actuele onderwijsontwikkelingen.

  • Hebt bij voorkeur ervaring in het primair onderwijs (bijvoorbeeld als leerkracht).

  • Schrijft vanzelfsprekend foutloos Nederlands en weet je schrijfstijl aan te passen naar de doelgroep.

  • Bent minimaal 1 of 2 dagen beschikbaar per week. Je werkt hierbij bij ons op kantoor in Amsterdam West of werkt op afstand. 

 

Wat bieden we?

Een gezellige en inspirerende werkomgeving in een pand met vele andere startups in Amsterdam West. Hierdoor hebben we een compleet verzorgde lunch, tafeltennistafels en regelmatig leuke evenementen in onze werkomgeving. Je komt te werken in een klein enthousiast team waarbij iedereen de ruimte krijgt voor eigen inbreng. Je zal nauw samenwerken met andere auteurs en programmeurs die het online platform voor onze lessen ontwikkelen.